پولنیوز- سیاستهای دولت یازدهم به مذاق گردشگران خوش آمد.
بعد از سالها تا حدی جذب گردشگر در کشور روی غلتک افتاد و ترس سفر به ایران ریخت. اما در سال پایانی صدارت دولت یازدهم، روند رو به رشد جذب گردشگر با کاهشی جزئی مواجه شد که با توجه به شیب صعودی 3 سال گذشتهاش، محل سوال برای خیلیها شد. چرا ایران درجا زد؟
در سال ۲۰۱۶، مجمع جهانی گردشگری و سفر تعداد گردشگران وارد شده به ایران را 5 میلیون و 100 هزار نفر اعلام کرد و این در حالی بود که این رقم در سال 2015، ۵ میلیون و ۲۳۷ هزار نفر اعلام شده بود.
محمدحسن یزدانی رییس هیئت مدیره انجمن راهنمایان گردشگری تهران در گفتوگو با پول نیوز اعلام کرد: نرخ افزایش جذب توریست در دولت یازدهم صرفا اسمی نبوده و بین جامعه گردشگری کشور کاملا محسوس است.
یزدانی افزود: بکپکرها در ایران زیاد شدهاند و راهنمایان تورهای گردشگری اذعان دارند که روزهای کاری شلوغتری را در سالهای 92 تا 96 پشت سرگذاشتهاند.
«با همه کمبودها و مشکلها و اما و اگرها، امروزه، فرصتهای شغلی برای راهنمایان و تورگردانان بیشتر شده است. اگر هم روی کاغذ میبینید که در سال گذشته کاهش جذب توریست داشتیم، علت اصلی سیاستهای مهاجرتی آمریکا است.»
یزدانی ادامه داد: خیلی از مهاجران آمریکا، بیم آن دارند که با سفر به ایران، مشکلاتی برای ویزای آن ها ایجاد شود و این یکی از مهمترین عوامل تاثیر گذار بر حجم توریست وارد شده به ایران است.
او گفت: از طرفی درگیریهای لفظی با کشورها، حمله به سفارت عربستان و قطع شدن ارتباط ایران با این کشور بزرگ عربی، یکی دیگر از عوامل کاهش جزئی جذب گردشگر در سال 2016 به شمار میرود چرا که اعراب حجم قابل توجهی از جمعیت توریست به ایران را تشکیل میدهند.
رییس هیئت مدیره انجمن راهنمایان گردشگری توضیح داد: در چنین وضعیتی، کشورها ما شروع به جذب گردشگر با سیاستهای مدون و جدی کردند.
گرجستان، ارمنستان و حتی ترکیه ( بر خلاف انتظار ما بعد از کودتا) تبدیل به مقاصد اصلی گردشگری شدند.
البته فراموش نکنیم امروز که برای کاهش 137 هزار نفر گردشگر در یک سال از خود نگرانی نشان میدهیم یعنی یه گام به جلو برداشتهایم.
در سال 2010 ایرانهراسی تا جایی در مردم جهان نفوذ کرده بود که تنها ۲ میلیون و ۹۳۸ هزار نفر برای بازدید از کشور به ایران آمده بودند.